Hvorfor bruke Hardox 500 TUF på våre Gigant-hengere?


Som eneste leverandør av hengere bruker vi Hardox 500 TUF på alle våre produkter. Her er noen av grunnene for hvorfor:

  • Hardox 500 TUF har 35-40 % høyere slitestyrke enn Hardox 450.
  • Hardox 500 TUF har større motstand for sprekker i kaldt vær og frossent klima, slik vi har i Norden.
  • Ved å bruke Hardox 500 TUF kan man øke slitestyrken, eller gå ned i tykkelse og øke nyttelasten.
  • Hardox 500 TUF er verdens hardeste slitestål! 

Hardox produseres i Sverige av SSAB Oxeløsund. SSAB er eneste stålverk som ikke bruker skrapjern i produksjonen av slitestål, men kun ren jernmalm. Av den grunn kan man være sikker på at kvaliteten på det flytende jernet etter tilsetning av mineraler er av ypperste klasse.

HVA ER HARDOX?
Hardox stål er designet for å tåle stor slitasje i forhold til annen type stål og takler store punktbelastninger uten å lage bulker. Det unike med Hardox er at det er laget av rent jernmalm, det gjør at Hardox har en meget jevn struktur i plate i forhold til andre konkurrenter som er laget av gjenbruk på jernskrap.

Renheten av stålet medfører at ingen andre stålprodusenter har så høy kvalitet. SSAB har en spesiell ”miks” og herdeprosess som gjør at Hardox platene er gjennomherdet. Det er mange konkurrerende merker på markedet, men det spesielle med Hardox er at den er gjennomherdet i hele platens overflate og tykkelse. Konkurrentenes stål kan beskrives som en ”sponplate”, hard på overflaten og myk/ujevn hardhet innvendig. Stålets kvalitet vises veldig godt etter noe tidsbruk. Alle Hardox plater er også sandblåst, rødgrunnet og merket før det blir sendt til forbruker.

HARDOX er av de fleste regnet som det tøffeste slitestålet på markedet. Hardox er meget brukervennlig på ditt verksted, og egner seg utmerket til sveising, knekking, kutting og maskinering. Kombinert med rask tilgang til kunnskap og mange års erfaring med slitestål, har Hardox blitt et symbol på kvalitet over hele verden. Se etter merket for «Hardox i My Body» godkjenning og «Hardox Wearparts» sertifiseringen, som forsikrer deg om at det er ekte vare.

Artikkel er produsert av Marius.
Publisert: 05/01/2021 (kl. 15:05), sist endret: 27/02/2024(kl. 11:21)
Del artikkelen:
Les også: