Mørk Maskin har levert Norges største registrerte dyrehenger til bærekraftig dyrehold.


 

På gården Hotvedt i Våle holder Magnus Johnsen nærmere 2000 dyr, og har klare forventninger til drift og utstyr. Nylig investere han i det som har blitt Norges største registrerte dyrehenger – for trygg og sikker drift, levert av Mørk Maskin AS.

Anerkjente merkevarer

Investeringen i den imponerende hengeren var ingen impulshandling. Etter å ha avveid flere forskjellige tilbud falt valget på dyrehengeren produsert av Gigant, levert av Mørk Maskin. Johnsen forteller at tilbudet fra Mørk og merkevarene de fører gjorde at han til slutt gikk for den.

– Jeg har fra tidligere hørt mye godt om hengere produsert av Gigant og har god erfaring med Mørk Maskin som forhandler, kan han fortelle.

Etter å ha hatt en liknende henger tidligere, ønsket han nå å gi det godt anerkjente merket en sjanse selv.

Doble hjuloppheng gir den store hengeren mer komfort og bedre kjøreegenskaper.

Utstyret leverer som ønsket

Dyrehengeren ble levert på Hotvedt Gård i oktober 2020, og Johnsen kan fortelle at han er fornøyd, både på sine egne og dyrenes vegne. Med tilpassede løsninger for god plassutnyttelse lever Gigant-hengeren opp til forventingene.

– Gulvet er belagt med gummi, slik at det ikke skaper så mye lyd og skremmer dyra når de skal inn i hengeren. I tillegg er det en stor fordel at den er to-akslet, det gjør den mer behagelig og driftssikker, kan han fortelle.

Med over 2.000 dyr inn og ut fra gården i løpet av et år, er det mye arbeid på både utstyr og mennesker på Hotvedt. I tillegg til å hente inn gris fra andre gårder i området brukes også hengeren til å kjøre ut kyr til beite på våren.

Bonden får jobben gjort: Gode løsninger og slitesterkt utstyr levert av Mørk Maskin.

Stødig i drift

Med forskjellige dyr og ulike transportavstander er det viktig å ha utstyr som leverer til forventningene, og det kan Magnus bekrefte at dyrehengeren har gjort.

– Hengeren har levert godt, sier han stødig.

Artikkel er produsert av Marius.
Publisert: 24/01/2021 (kl. 13:57), sist endret: 18/12/2023(kl. 12:27)
Del artikkelen:
Les også: